About my Blog

Its all about Cakes, Cookies and Snacks From My Kitchen. Call or sms me @ 016 396 7124

Senin, Maret 07, 2011

Cake Lapis Jembatan Emas


Cake Lapis Jembatan Emas

Cake Lapis ni di kukus, dengan perisa srikaya..
Berat 2 kg, size 20cm x 20 cm

Resepi Cake lapis Jembatan Emas (chef Rini)

Bahan :
10 biji telur
500 gm golden churn butter
150 gm susu pekat
300 gm tepung biskut marie
200 gm gula castor
170 gm serikaya
200 gm buah masam manis

cara buat :

butter dan gula dipukul sampai putih
masukan telur satu persatu
masukan tepung biskut marie dan susu pekat
buah masam manis dipotong halus
Adonan dibahagi 2 : - masukan serikaya : warna kuning
                               - masukan buah masam manis - warna hijau
kukus berlapis-lapis sampai habis
guna acuan 9x9 

selamat mencuba....

0 komentar:

Posting Komentar

 
Share |